Aamuset-kaupunkimedia (AKM) 13.12.2016:
”Osallistumis- ja arvioimissuunnitelma Kakolan torni lähetettiin tiistaina jatkovalmisteluun kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan kokouksessa. Suunnitelma oli jälleen lautakunnassa, koska kaava-alueen rajausta on laajennettu. Kaavan laadinnasta vastaa kaavoitusarkkitehti Thomas Hagström.
Ehdotus hyväksyttiin äänin 9-4. Ehdotuksen puolesta äänestivät Jorma Hellstén (sd.), Hans Ekroth (sd.), Susanne Röberg (sd.), Seppo Muurinen (kesk.), Raija Säteri (ps.), Ulla-Maija Vierimaa (kok.), Sini Ruohonen (kok.), Ville Hyyppä (kok.) ja Niko Aaltonen (kok.).
Mikaela Sundqvistin (vihr.) Vellu Koiviston (vas.) kannattamana tekemän hylkäysehdotuksen puolesta äänestivät heidän lisäkseen Elina Sandelin (vas.) ja Tapio Van Ooik (vihr.). Koiviston palautusehdotus raukesi kannatuksen puuttuessa.
– Turun vahvuuksia ovat kaupunkisuunnittelun näkökulmasta historiallisuus ja merellisyys. Uusi näköalapaikka jokirannan ja keskustan välittömässä läheisyydessä on sellainen hanke, jossa kaupungin ainutlaatuisuus pääsee oikeuksiinsa, lautakunnan puheenjohtaja Niko Aaltonen toteaa.
Aaltonen muistuttaa, että kaupungin strategiassa painotetaan, että Turku on kiinnostava ja rohkeasti uudistuva eurooppalainen yliopisto- ja kulttuurikaupunki. Niko Aaltosen ja lautakunnan jäsen Sini Ruohosen mukaan Turun kiinnostavuus edellyttää uuden rakentamisen mahdollistamista.
– Rohkeus tarkoittaa lähtökohtaista myötämielisyyttä silloin, kun uusia ideoita ja avauksia kaupungin kehittämiseksi esitetään, Aaltonen ja Ruohonen kuvailevat päätöksentekonsa perusteita.
Kakolassa turkulaiset ja Turkuun saapuvat matkailijat saavat nähdä kaupungin lintuperspektiivistä.
– Kakolan näköalapaikasta voi ihastella saaristoa, Turun linnaa, kirkkoja sekä kaupungin keskustan ja jokivarren maisemaa uudella tavalla. Ja mikä parasta, samalla voi päästä nauttimaan turkulaisesta ravintolakulttuurista, myös Turun Kokoomuksen johdossa toimiva Ruohonen perustelee.
Kaavan jatkovalmistelussa ratkaistaan uuden rakennuksen kerrosala ja korkeus. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta voi nyt esittää mielipiteitä. Tavoitteena on, että kaavaluonnos saatetaan lautakunnan käsittelyyn alkuvuodesta 2017.”